top of page

Minusta

Teen tilauksesta kukkasidontaa Oulun alueella. Työnäytteitä lisää instagramissa.  

Minnanprofiilikuva.jpg

Kuva: Jaana Koskipaasi

onni ei tule etsien, se tulee eläen

Ja niin minusta tuli yrittäjä.

 

Olen visualisti, pidän kauniista asioista. Kukkaset ja vihreys kiehtoo minua. Olen myös käsillätekijä, voin uppoutua käsillä tekemisen puuhaan pitkäksikin aikaan. Suhtaudun asioihin asioina ja teen mieluummin, kuin jätän tekemättä. Ja ihmiset, niiden kanssa olen tekemisissä mielelläni. Oikeastaan rakastan olla ihmisten kanssa. Halaan niitä helposti, nauran paljon niiden kanssa ja pohdin syntyjä syviä. Olen hetkessä eläjä.

Pitkään sairaanhoitajana oltuani halusin toteuttaa taiteellista puoltani, jonka sain vanhemmiltani. Kouluttaudin puutarhuriksi ja halusin oman kukkakaupan. Ajattelin, että sen ei tarvitsisi olla iso, eikä valmiita kukkia myyvä perinteinen kauppa. Sen sijaan halusin, että jokainen kimppu tai muu työni on tehty juuri tälle tietylle tilaajalle, juuri johonkin tiettyyn hetkeen -iloon, suruun, arkeen tai juhlaan. Halusin myös, että töissäni saa näkyä kädenjälkeni, jos asiakkaalle niin sopii. Olen kukkien kanssa mieluummin pursuileva, kuin pikkutarkka. Niinhän luontokin on - se on täynnä pursuilevuutta. Mutta lähelle katsottuna jokainen kukka on kuitenkin yksilö, kaunis ja pikkutarkka sellaisenaan. 

Kukkakauppani on perustettu vuonna 2016. Ensin toimin pienesti. Asiakkaita oli muutamia, ja jokaisen tilauksen hoidin erityisellä pieteetillä. Iloitsin voidessani tuottaa kukkasillani asiakkailleni iloa ja hyvää mieltä heidän tärkeisiin hetkiinsä. Pidän ajatuksesta, että kukat nostavat jokaisen hetken ikään kuin korokkeelle, niin arjen kuin juhlankin. Erityisesti arjen korokkeelle nostamisen ajatuksesta pidän. Tunnen kiitollisuutta, jos töilläni olen voinut olla tuomassa lohtua niihin elämän vaikeisiin hetkiin, suruun ja kaipaukseen. Erityisesti niissä hetkissä kukkien merkitys on mielestäni korostunutta - kukat ovat kuin lohtu. Jokaisen työn olen aidosti tehnyt juuri siihen tiettyyn hetkeen, ajatuksella. 

Oma pieni kauppani on saanut kasvaa, minun kanssani yhtä matkaa. Tunnen itseni onnelliseksi, kun tänään avaan oman pienen putiikkini oven, ja kukkien tuoksu toivottaa minut tervetulleeksi. Tunnen itseni onnelliseksi, kun asiakkaani ovat löytäneet minut. Useat tilaavat kerta toisensa jälkeen. Se tuottaa minulle suunnatonta kiitollisuutta. 

 

Tänä erikoisena aikana, jolloin maailma haastaa ihmiskuntaa, tunnen myös pienuutta. En halua kuormittaa luontoamme sen enempää ja siksi huolehdin siitä, että teen kaiken kestävästi. Pakkaan muoviin vain, jos se on ehdottoman tarpeellista, käytän luonnonmateriaaleja aina kuin mahdollista, enkä halua, että kauppaani jää hävikkiä. Tähän toiveeseeni tilauskukkakauppa sopii hyvin: kun kaikki tehdään vain tilauksesta, hävikkiä ei juuri jää. Uskon kestävän toiminnan tuovan myös asiakkailleni lisäarvoa, vaikka se tarkoittaakin sitä, että kauppani ei ole auki tiettyyn kellonaikaan, päivästä toiseen, eikä kaupastani ole juuri koskaan valmiita kimppuja ikään kuin varalta. Mutta kaupastani saa aina sen, mitä tilaa. 

Tänään. Tänään teen töitäni yhä samalla pieteetillä, kuin aloittaessani. Nautin yhä suunnattomasti. Yritystoimintani on laajenut, olen saanut palkata jo työntekijöitäkin. Sekin on ilo, yhdessä tekeminen. Kukkien rinnalle on tullut workshopeja, somistuksia, yritysyhteistöitä. Toiminnan kasvaessa mieleeni muistuu usein hetket, joista lähdin liikkeelle. Se into ja se ilo, joka minussa silloin oli. Tunnustelen niiden tunteiden olemassa oloa ja huomaan - ne ovat yhä jäljellä. Ja niin tiedän olevani oikealla tiellä. 

bottom of page