top of page

Kukat ovat kaunis ja perinteinen tapa kunnioittaa poismennyttä ja hänen lähiomaisiaan. Ne ovat viimeinen jäähyväinen poismenneelle ja siten niillä on usein hyvin syvällinen merkitys. Tavallisimmin hautajaisiin valitaan hautalaite, hautakimppu tai seppele, mutta myös yksittäinen kukka on hyvä vaihtoehto. 

hautakimput

Hautakimppu on yksi toivotuimmista siunaustilaisuuden kukista. Hautakimpun muoto on vapaampi kuin kukkalaitteella, mutta usein asiakkaat toivovat, että se sidotaan lähelle hautalaitteen ovaalia tai pyöreää muotoa. Hautakimput ovat usein hautalaitetta persoonallisempia. Hautakimppu sidotaan toivotuista lajikkeista ja sävyistä ja viimeistellään kauniilla nauhalla, johon kiinnitetään jäähyväistervehdys-kortti. Hautakimpun hinnat vaihtelevat kimpun koon mukaan. 

hautalaitteet

Hautalaite on yleisin siunaustilaisuuden kukkatervehdys. Se tehdään kahvalliseen kukkasieneen. Voit toivoa perinteistä ovaalia tai pyöreää muotoa, mutta myös rennompi kukkien sijoittelu sieneen näyttää hyvin kauniilta. Hautakaitteeseenkin sidotaan kaunis kangasnauha, johon jäähyväistervehdys kiinnitetään. Hinta muodostuu hautalaitteen koon ja käytettyjen lajikkeiden mukaan. Hinnaltaan hautalaite on yleisesti hautakimppua jonkin verran kalliimpi. 

seppeleet

Hautaseppele on nimensä mukaisesti sidottu renkaan muotoiseksi. Hautaseppele on hyvin vanha tapa muistaa poisnukkunutta ja viime aikoina ne ovat olleet taas usein toivottuja. Seppeleet ovat suuritöisempiä kuin hautalaite, ja siksi ovat hieman niitä arvokkaampia, riippuen kuitenkin myös koosta ja käytetyistä materiaaleista. Seppeleeseen sidotaan kaunis kangasnauha, johon jäähyväistervehdys kiinnitetään.  

arkkulaitteet

Arkkulaite on kukkavihko, joka kiinnitetään arkun päälle ennen siunaustilaisuutta tai saattohetkeä. Useimmin arkkulaite tehdään sieneen, kuten hautalaite, mutta arkkulaite voi olla myös vapaampi, esimerkiksi köynnösmäinen. Arkkulaitteella on usein aivan erityisen syvällinen merkitys, jonka kukkalaji- ja värivalinnoissa autamme lähiomaisia parhaalla mahdollisella tavoin. Usein arkkulaitteessa käytettyjen lajikkeiden värit pyritään sovittamaan arkun väriin sopivaksi. Arkkulaitteen hinta muodostuu sen koon ja käytettyjen lajikkeiden mukaan.

uurnakukat

Uurnan päälle tai ympärille tulevien kukkien muoto ja sidonta riippuu uurnan muodosta, koosta ja väristä. Uurnakukat voivat olla esimerkiksi köynnösmäisesti sidotut tai pieneksi seppeleeksi. Uurnakukkien hinta muodostuu lajikkeiden, sidontatyön ja koon mukaan.

juhlakukat

Siunaustilaisuuden jälkeen järjestettävään muistojuhlaan sidotaan omaisten toivomat kukka-asetelmat tai kimput tarjoilupöytään ja muualle, kuten ruokailupöytiin omaisten toiveiden pohjalta. Autamme suunnittelussa ja voitte halutessanne jättää koko tilaisuuden somistamisen meidän huoleksemme. Hinta määräytyy lajikkeiden ja työtuntien mukaan, kaikki sovitaan yksilöllisesti. Tärkeintä on, että muistotilaisuudesta tulee kaunis tilaisuus.

bottom of page