morsiuskimput ja hääsomisteet

Tämän hetken hääkukissa innoittavat luonnollisuus ja runsaus. Vihreät ja rehevät puutarha -henkiset asetelmat kukkivat runsaina.  Villin  kukkaniityn innoittamat boho -kimput vaikuttavat edelleen olevan suosittuja. Väreinä ihastuttavat haaleat, sammuneet roosan ja persikan sävyt, rinnalla vahvat burgundyn ja lilan sävyt ja tulokkaina myös keltainen ja sininen. Morsiuskimppu voi olla esimerkiksi muodoltaan rönsyävän ovaalin muotoinen tai raikkaan timantinmuotoinen. Myös yhden lajin kimput tekevät paluuta. Kimppu viimeistellään kauniilla satiini- ja  silkkinauhoilla.

Morsiuskimppujen hintaan vaikuttavat monet seikat: käytettävät kukat, kimpun muhkeus, lajikkeiden määrä, sekä käytetty tekniikka. Myös vuodenaika vaikuttaa joidenkin kukkien hintoihin ja saatavuuteen. Morsiuskimpun hinnassa tuntuvat myös siihen käytetty suurempi sidonta-aika, nauhat ja mahdolliset muut tarvikkeet sekä suunnittelupalaveri. Mikäli morsian haluaa simppelin ja pienehkö kimpun ja esimerkiksi suunnittelupalaveria ei pidetä, voi hintakin olla tavallista morsiuskimppua matalampi. Monien seikkojen vuoksi morsiuskimpuille on vaikea antaa selkeää hinnastoa. Kun tarjousta kysellään, olisi hyvä olla esimerkiksi ideakuva, tai edellämainittuja yksityiskohtia. Hintatiedustelua ei kannata epäröidä, se ei luonnollisesti vielä sido mihinkään. 

 

 

 

Suunnitelen ja toteutan hääkukitukset yksilöllisesti. Kukkia on saatavilla erittäin laaja valikoima, niistä valikoidaan morsiusparille mieluisat sävyt ja lajikkeet. Lähtökohtana ovat morsiusparin toiveet, ja tapaankin jokaisen parin suunnittelupalaverissa, joko kasvotusten tai Skypessä. Huolellisella suunnittelulla päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Palaveriin voi tulla myös esimerkiksi kaason kanssa. Morsiuskimpun yksityiskohdat suunnitellaan morsiamen toiveiden mukaan, myös kauden parhaat kukat huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Sulhasen, vanhempien, kaasojen ja bestmanin kukat suunnitellaan myös morsiusparin toiveiden mukaan. Sitojan tyyli toki kovasti vaikuttaa myös lopputulokseen, vaikka minulla onkin halu palvella monenlaisen tyylin asiakkaita. Parhaimmillaan te asiakkaat annatte uutta inspiraatiota ja mahdollisuuden kokeilla uusia kukkalajeja ja tyylejä.

Tavallisesti morsiuspari ottaa yhteyttä, ja nettisivujen tai instagramin kautta. Suunnitelmia käydään pintapuolisesti läpi, hintatietoja myös tavallisesti arvioidaan.  Mikäli suunnitelmat tuntuvat sopivilta ja kalenterissa on tilaa, laitetaan hääpäivä kalenteriin. Varsinainen suunnittelupalaveri pidetään tavallisesti kuukautta - kahta ennen häitä, tai morsiusparin toiveiden mukaan. Mikäli morsiuspari toivoo apua juhlakoristeluun, voi palaveria luontevasti pitää vähän aiemminkin. Autan mielelläni ideoinnissa, eikä suunnitelmien näinollen tarvitse olla valmiita palaveriin tultaessa. Annan mielelläni vinkkejä ja ideita myös DIY -koristeisiin. Ideakuvat esimerkiksi pinterestistä auttavat ideoinnissa.  Myös jonkinlainen kukkabudjetti on hyvä olla mietittynä. Teen kukituksia kahden vieraan maistraatihäistä, suuriin kukkaisiin juhliin. Morsiuskimppu voidaan toteuttaa myös yksinkertaisena, edullisena versiona. 

Juhlapaikkaa voi kukittaa monimuotoisesti: leikkokukat, pöytäasetelmat ja esimerkiksi Vihkikaari suunnitellaan kokonaisuuteen sopiviksi.

Tarjoilupöytään suunnitellaan kimppu, muhkeampi asetelma tai vaikkapa katosta roikkuva suuri tilatyö. Kukkasuunnitelmien ei tarvitse olla valmiita suunnittelupalaveriin tultaessa, vaan palaverissa voidaan etsiä morsiusparille mieluisia kukkalajeja, tyyliä ja kokonaisuuksia. Minulla on vuokrattavana erilaisia maljoja sekä ruokapöytiin että tarjoilupöytiin. Vuokrattavissa on myös vihkikaari. 

Kesälle 2020 on jo paljon varauksia, tilaakin vielä löytyy. Kesälle -21 on jos varauskalenteri auki, kuitenkin hyvin löytyy vielä tilaa. Korona -viruksesta johtuvat lykkäykset sitoudun hoitamaan asiakkaan valitsemalle päivälle. Viruksesta johtuvista lykkäyksistä ja peruutuksista ei tule asiakkaalle lisäkuluja, mikäli peruutus/lykkäys on tehty viikkoa ennen häitä. 

Ota yhteyttä tehdäksesi häävarauksen tai -tiedustelun.

© 2023 by Odam Lviran. Proudly created with Wix.com.

  • Instagram - Black Circle
  • facebook-square
  • Pinterest Black Square